Home Careers Job opportunities Laboratorium Technicus
CareerTUD05003

Laboratorium Technicus

Kom werken bij QuTech en ondersteun onze organisatie bij het realiseren van onze missie: het ontwikkelen van baanbrekende quantumtechnologie.

Functieomschrijving

Bij QuTech zijn we op zoek naar een Laboratorium Technicus om ons team te versterken. In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en ontwikkelen van zeer geavanceerde experimentele opstellingen voor onze quantum onderzoekslaboratoria. Als je op zoek bent naar iets nieuws, uitdagends en opwindends: deze baan heeft dat allemaal!

De dagelijkse verantwoordelijkheden:

 • Ondersteunen van diverse onderzoeksgroepen binnen QuTech en samenwerken met andere technici waaronder fijn mechanici, elektronische en cryo ingenieurs.
 • Uitvoeren van (preventief) onderhoud aan onderzoeksapparatuur.
 • Het assembleren, monteren en modificeren van instrumenten en apparatuur in testfaciliteiten, denk hierbij aan pompen en compressoren, maar ook aan optische tafels en de clean room infrastructuur.
 • Het omzetten van de wensen van onderzoekers in technische specificaties en tekeningen voor lab apparatuur en lab infrastructuur.
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, aanvragen van offertes en sturen op planning.
 • Begeleiden en aansturen van externe partijen in het laboratorium

Als Laboratorium Technicus bij QuTech maak je deel uit van een team van vier Laboratorium Technicus met elk hun eigen verantwoordelijkheden. Geen dag zal hetzelfde zijn en je zult genieten om deel uit te maken van een inclusieve en unieke omgeving met vriendelijke collega’s.

Functie vereisten

We zoeken een technicus met bij voorkeur een HBO-opleiding in een technische discipline (natuurkunde, werktuigbouwkunde, systems design, mechatronica, enz.). Het werk omvat lasers, optica, vacuüm, gassen en instrumentatie.

Belangrijke vereisten zijn:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met sterke assemblagevaardigheden, inclusief precisiewerk.
 • Interesse in koeltechniek, vacuümtechniek, elektrotechniek en besturingstechniek. Ervaring op deze gebieden is een plus.
 • Goede beheersing van het Nederlands of Engels op professioneel niveau (spreken), met conversatievaardigheid in de andere taal.
 • Leergierigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor detail.
 • Ervaring met Autodesk Autocad/Inventor is een voordeel.
 • Ervaring met werken in een laboratoriumomgeving is een pre.
 • Bereidheid om te werken in een cleanroom-omgeving.
 • Een EU-werkvergunning (of Nederlandse nationaliteit) is vereist.

Word deel van ons in een dynamische werkomgeving, werk samen met getalenteerde collega’s, waar onze baanbrekende technologie en wetenschappelijk onderzoek regelmatig wereldnieuws maken bij QuTech.Wat mag je van ons verwachten

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden u een functie waarin elke dag nieuwe uitdagingen en kansen biedt, en waarin uw bijdrage echt wordt gewaardeerd, zodat u een integraal onderdeel wordt van onze levendige organisatie.

Bij QuTech vertrouwen we onze werknemers en ondersteunen we hun ontwikkeling. We zijn toegewijd aan het opbouwen van langdurige partnerschappen en zien uw reis met ons als een duurzame samenwerking die zowel u als de organisatie ten goede komt.

Je ontvangt een TU Delft contract met de onderstaande voordelen.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 32-38 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €3.377,- en een maximum van €4.640,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.QuTech

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Department

QuTech is een missiegedreven onderzoeksinstituut van de TU Delft en TNO. Samen werken we aan een radicaal nieuwe technologie met een wereldveranderend potentieel. We ontwikkelen schaalbare prototypes van een quantumcomputer en een veilig quantuminternet.

Wij geloven dat quantumtechnologie een game changer zal zijn in vele sociale en economische sectoren – inclusief gezondheid, landbouw, klimaat en veiligheid. Om onze ambitieuze doelstellingen te bereiken, brengen wij wetenschappers, ingenieurs en industrie samen in een inspirerende omgeving, met veel ruimte voor ambitie, ondernemerschap en innovatie.

Meer informatie

QuTech is een inclusieve organisatie, wij geloven dat diversiteit de kwaliteit van ons werk bevordert. In onze technische rollen hebben wij voornamelijk mannen in dienst en daarom nodigen wij met nadruk ook vrouwelijke kandidaten uit te solliciteren.

Application procedure

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem je contact op met Roy Schoonenboom, Team Lead van het Tech Team via R.A.Schoonenboom@tudelft.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure, neem je contact op met Audrey Monje, Senior Recruiter, via A.Monje@tudelft.nl.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als deze vacature je aanspreekt, reageer dan vooral via de sollicitatie button op deze pagina. Elke sollicitatie wordt snel in behandeling genomen en geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Apply now

Get a glimpse of QuTech!

Are you curious about QuTech, our labs where we work on the development of quantum internet and quantum computers or our awesome colleagues? Watch this video and get a glimpse of QuTech!