Home Newsroom News Eerste bouwplan voor kwantumcomputer
07.04.2017In the media

Eerste bouwplan voor kwantumcomputer

Image
Share this article

Bouwplan kwantumcomputer
Codes kraken, lastige berekeningen supersnel uitvoeren… kwantumcomputers moeten het straks allemaal kunnen. Tenminste, dat is de belofte. Het vakblad Science Advances publiceert deze week voor het eerst een bouwplan voor zo’n computer – van de hand van een onderzoeksgroep waarbij ook Google betrokken is.

Julia Cramer vertelt in Nieuws en Co over de voortgang van het onderzoek naar de verschillende onderdelen die nodig zijn in zo’n computer. Zij is gepromoveerd op kwantumberekeningen in diamant bij QuTech. Dat is het kwantuminstituut van TNO en de TU Delft, waar ook toponderzoeker Leo Kouwenhoven werkt.

Luister hier het volledige interview

Image

Scalable quantum circuit and control for a superconducting surface code

Speed advantage Quantum computers offer and enormous speed advantage over classical computers for several problems of practical interest. This ...
Read more