Home Newsroom News Levenslessen Leo Kouwenhoven in Financieel Dagblad – QuTech
07.03.2016Quantum Computing

Levenslessen Leo Kouwenhoven in Financieel Dagblad – QuTech

Image
Share this article

Levenslessen Leo Kouwenhoven in Financieel Dagblad

‘In de werkkamer van Leo Kouwenhoven hangt een foto aan de muur die nog het meest doet denken aan een echogram. Maar de zwarte vlekken tonen geen ongeboren baby. Zij markeren het moment waarop de wetenschappelijke loopbaan van de vermaarde Delftse nanotechnoloog van de grond kwam. ‘10 november 1987’, zegt hij uit het hoofd.

Toen zijn begeleider die dinsdagavond aankondigde te gaan badmintonnen, dook de 23-jarige Kouwenhoven voor de zoveelste keer het lab in, in een kelder van de TU Delft. Teruggekeerd van het sporten trof hij Kouwenhoven aan in een staat van euforie. Zijn student had een belangrijke ontdekking gedaan over het verband tussen elektrische geleiding en kwantummechanica.’

Lees het artikel (pdf)

Image

Ronald Hanson awarded Vici grant

The Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO) announced that Prof Ronald Hanson have been arwarded a Vici grant. The ...
Read more