Home Newsroom News Computers schakelen naar hogere versnelling
28.12.2015Quantum Computing

Computers schakelen naar hogere versnelling

Image
Share this article

Een kwantumcomputer geeft elke supercomputer het nakijken. In theorie. Hij zal het mogelijk maken om nieuwe materialen en geneesmiddelden te ontwikkelen. Maar kun je zo’n machine wel bouwen? In het QuTech-lab in Delft werken ze er hard aan. Wij praten er met twee Vlaamse onderzoekers.

In mijn hand ligt een printplaat, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Het zou het binnenwerk kunnen zijn van een kleine transistorradio. Maar het is een quantumcomputer. Of liever: het is een component van wat ooit een kwantumcomputer kan worden. Op de printplaat zit een minuscule chip, ongeveer één bij één millimeter.

Lees het hele artikel in De Standaard

Image

QuTech videos

Read more