Home Newsroom News Veilig kwantuminformatie versturen
10.02.2015Quantum Internet

Veilig kwantuminformatie versturen

Image
Share this article

Aan mijn onderzoek zitten zowel praktische als fundamentele kanten. Praktisch is dat we een kwantumnetwerk willen bouwen. Maar daarbij loop je soms tegen fundamentele problemen aan die je niet snapt. Die moet je dan wel eerst oplossen. We weten nu eenmaal niet precies hoe de wereld werkt.’ Wat we in ieder geval wel weten, zo zegt Wehner, is dat de natuur wordt geregeerd door de bizarre wetten van de kwantummechanica. Vooral kwantumverstrengeling, door Einstein ooit omschreven als ‘spooky action at a distance’, lijkt zich te lenen voor praktische toepassingen, zoals het versturen van informatie.

Lees meer

Image

QuTech with Minster Kamp in China

QuTech’s Prof. Ronald Hanson and dr. Hannes Bernien joined the Minister of Economic Affairs Henk Kamp on a trip ...
Read more