Home Newsroom News Icoonstatus voor Quantum Technology
06.11.2014Quantum Computing

Icoonstatus voor Quantum Technology

Image
Share this article

De Nederlandse regering heeft het onderzoek naar de Quantum Technology (QuTech) de status gegeven van Nationaal Icoon. Dit maakte minister Henk Kamp vandaag bekend tijdens de Innovatie Conferentie in de Ridderzaal, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander. “Met quantumtechnologie behoort Nederland tot de digitale top. Door de vele toepassingsmogelijkheden in onder andere ICT en de geneeskunde belooft deze technologie een belangrijke bijdrage aan wereldwijde maatschappelijke uitdagingen te leveren”, aldus minister Kamp. Het onderzoek aan de quantumcomputer onder leiding van Prof. Leo Kouwenhoven is een van de vier projecten waarvan de Nederlandse overheid (potentieel) grote maatschappelijke en economische impact verwacht, en die de overheid daarom extra wil ondersteunen.

Image

Quantumbelofte Stephanie Wehner

Wetenschappers, debutanten, pas gepromoveerden die we in de gaten moeten houden. Deze week quantumbelofte Stephanie Wehner kiest voor Delft. ...
Read more