CareerTUD02436

Safety Officer

QuTech

QuTech is een missie-gedreven onderzoeksinstituut van de Technische Universiteit Delft en TNO. Samen werken we aan een radicaal nieuwe technologie met wereld-veranderend potentieel. Onze missie: het ontwikkelen van schaalbare prototypes van een quantum computer en een inherent veilig quantum internet, op basis van de fundamentele wetten van de quantum mechanica.

Om deze ambitieuze doelen te bereiken, brengen wij wetenschappers, ingenieurs en de industrie bijeen in een inspirerende omgeving. Samen bouwen wij aan de quantum toekomst, omdat wij geloven dat quantum technologie een ‘gamechanger’ kan zijn in vele sectoren, waaronder gezondheid, landbouw, klimaat en veiligheid.

De onderzoeks- en engineeringactiviteiten van QuTech worden uitgevoerd in drie divisies: Quantum Computing, Quantum Internet en Qubit Research.

Onze divisies en ondersteunende teams omvatten 220 FTE en meer dan 300 nieuwsgierige mensen en we verwelkomen graag een nieuwe technische collega die ons enthousiasme deelt!

QuTech heeft verschillende cryogene en laserlabs, verschillende mechanische werkplaatsen en nano-fabricagewerktuigen plus een speciale chemische ruimte… We zijn ook bezig met de voorbereidingen voor een nieuw gebouw, waarvoor ook de veiligheidsnormen in het ontwerp moeten worden opgenomen. Bij QuTech hechten we niet alleen waarde aan excellente wetenschap en techniek, maar willen we natuurlijk ook de veiligheid van al onze medewerkers garanderen. Daarom zijn we op zoek naar een ervaren Safety Officer om ons team te versterken!

Wil je een voorproefje van wat QuTech doet? Neem alvast een kijkje bij QuTech of bekijk onze laatste successen.

Jouw verantwoordelijkheden als Safety Officer

Als Safety Officer bij QuTech overleg je met wetenschappelijk personeel en technici, en voer je risico-inventarisaties uit. Je adviseert groepen en diensten op basis van je eigen expertise of in nauw overleg met de Health, Safety & Environment (HSE) adviseur van de universiteit.

Je vertaalt wettelijke eisen op het gebied van onderzoek naar praktisch uitvoerbare oplossingen, je houdt toezicht op de veiligheid en toetst aan de wettelijke eisen waaraan QuTech op dit gebied moet voldoen. Ook analyseer je incidenten en ongevallen en doe je voorstellen hoe deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

 • Je verzorgt veiligheidsopleidingen en schrijft hiervoor instructies
 • Je beoordeelt en adviseert bij bouw- en renovatiewerkzaamheden in laboratoria, en maakt deel uit van het projectteam voor de nieuwbouw van QuTech
 • Je treedt op als QuTech’s laser safety officer (optioneel)
 • Je bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse veiligheidsaudit en de opvolging ervan
 • Je adviseert met betrekking tot brand- en veiligheidsoefeningen in het gebouw.
 • Je neemt deel aan het veiligheidscomité van QuTech

Functie vereisten

Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een onderzoeksomgeving. Je hebt een diploma middelbaar of hogere veiligheidskunde, of je hebt een relevante technische/engineering achtergrond met interesse in veiligheid en bent bereid om een training on the job te volgen

Je bent/je hebt:

 • In staat om veiligheidsaspecten overtuigend te presenteren op verschillende niveaus in de organisatie
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat om verbinding te maken met verschillende mensen en teams bij QuTech
 • Analytisch, praktisch ingesteld en proactief
 • Leergierig met een aantoonbare interesse in veiligheid.
 • Je bent in staat om zelfstandig te opereren
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en bent ook vaardig in het communiceren in het Engels

Wat mag je van ons verwachten

De functie van Safety Officer is voor 24 uur per week. Je krijgt een functie voor een jaar met daarna de mogelijkheid om vast in dienst te treden. Het UFO-profiel is Arbo- en Milieucoördinator 2/1 met een fulltime salaris op basis van VSNU-CAO Schaal 9 of 10 (salaris minimaal € 3.098 tot maximaal € 4.670 bruto per maand op fulltime basis), afhankelijk van ervaring en opleiding.

Daarnaast biedt de TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, veel vakantiedagen, korting bij zorgverzekeraars en bij een sportabonnement, een dertiende maand, pensioenvergoeding en een individueel arbeidsvoorwaardenpakket. Op de campus is verder een Internationaal Kind Centrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert.
TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact

Meer informatie

QuTech is een inclusieve organisatie: wij geloven dat diversiteit de kwaliteit van ons werk bevordert. In onze technische rollen hebben wij voornamelijk mannen in dienst en daarom nodigen wij met nadruk ook vrouwelijke kandidaten uit te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem je contact op met Charlotte Van Hees, Director of Operations via C.I.vanHees@tudelft.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure, neem je contact op met Audrey Monje, Senior Recruiter, via A.Monje@tudelft.nl.

Als deze vacature je aanspreekt, reageer dan vooral via de sollicitatie button op deze pagina. Houd er rekening mee dat de wervingsprocedure begint zodra wij sollicitaties ontvangen.

Apply now

Get a glimpse of QuTech!

Are you curious about QuTech, our labs where we work on the development of quantum internet and quantum computers or our awesome colleagues? Watch this video and get a glimpse of QuTech!

More vacancies