Home Careers Job opportunities Communicatiemedewerker
CareerTUD02393

Communicatiemedewerker

Bouw mee aan de quantum-toekomst!

Functieomschrijving

Ben jij een communicatietalent dat zich thuis voelt in een uitdagende wetenschappelijke omgeving en heb je een ‘hands on and getting things done’ mentaliteit, dan is deze functie mogelijk iets voor jou. Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieproducten en trajecten, waarmee je het onderzoek promoot en de naamsbekendheid van QuTech vergroot. Het gaat hierbij met name om de communicatie met bijvoorbeeld partnerorganisaties, (potentiële) werknemers en algemeen publiek via online platforms, evenementen en media-optredens, maar ook om de interne communicatie naar de QuTech medewerkers. Een belangrijk deel van je werk bestaat uit schrijven van vlotte teksten voor de in- en externe communicatiekanalen. Je hebt ervaring met het verzorgen van nieuwsbrieven, webteksten, presentaties en bijeenkomsten. Daarnaast heb je originele ideeën over branding, beeldmerkcommunicatie en de inzet van social media.

QuTech
QuTech is het onderzoeksinstituut van TU Delft en TNO gericht op het ontwikkelen van quantumtechnologie, zoals inherent veilige quantum-netwerkverbindingen en quantumcomputers. Bij QuTech werken in totaal circa 320 wetenschappers, ingenieurs en staf in nauwe samenwerking met internationale bedrijven, partneruniversiteiten en overheden aan de nieuwe generatie ICT- technologie. QuTech verwacht de komende jaren verder te groeien.

Functie-eisen

 • Je bent zelfstandig, proactief en gaat graag de organisatie in om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Je hebt een HBO of universitaire opleiding gevolgd en enkele jaren werkervaring in communicatie.
 • Werken en schrijven in zowel het Nederlands als het Engels is voor jou geen probleem.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 22-24 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.979,- en een maximum van € 4.093,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Directie Communication

Impact voor een betere samenleving; dat is de missie van TU Delft. De Marketing & Communicatiemedewerkers van de directie Communication dragen daar steeds meer ‘accountable’ aan bij en daar zijn ze trots op! We begeleiden onze 28.000 studenten in hun ‘engineer journey’ van studiekiezers tot en met professionals in de maatschappij. Binnen de wetenschapscommunicatie benadrukken we de vraagstukken en onderzoeksresultaten in de maatschappelijke thema’s Klimaatactie, Energietransitie, Digitale Samenleving, Veerkrachtige Steden & Mobiliteit, en Gezondheid. Vanuit TU Delft Campus leggen we de verbinding naar bedrijven en beleidsmakers in ons innovatieve ecosysteem, waar onderzoeksresultaten versneld hun weg naar de samenleving vinden. En onder het motto #BetterTUgether! verbinden we onze 6.000 TU Delft-collega’s. Zo versterken we samen het merk TU Delft, dat staat voor grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs en baanbrekende innovaties.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Frank Wetters, Manager Communication a.i, F.J.Wetters@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 28 augustus 2022 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Apply now

Get a glimpse of QuTech!

Are you curious about QuTech, our labs where we work on the development of quantum internet and quantum computers or our awesome colleagues? Watch this video and get a glimpse of QuTech!

More vacancies