Home Careers Job opportunities Communicatieadviseur QuTech
CareerTUD00709

Communicatieadviseur QuTech

Communicatieadviseur QuTech

Nederland heeft unieke expertise op het gebied van quantumtechnologie, met QuTech als middelpunt. Hou jij van een uitdaging? Kom werken als communicatieadviseur in ons groeiende onderzoekscentrum!

Functieomschrijving

QuTech: hier ga je werken

Bij QuTech, Nationaal Icoon sinds 2014, werken we aan een radicaal nieuwe technologie met wereld-veranderend potentieel. Onze missie: het ontwikkelen van schaalbare prototypes van een quantumcomputer en een inherent veilig quantuminternet, op basis van de fundamentele wetten van de quantummechanica. Om deze ambitieuze doelen te bereiken, brengen wij wetenschappers, ingenieurs en de industrie bijeen in een inspirerende omgeving. Samen bouwen we aan de quantum toekomst, omdat wij geloven dat quantumtechnologie een ‘gamechanger’ kan zijn in tal van sociale en economische sectoren, waaronder gezondheid, landbouw, klimaat en veiligheid.

QuTech (www.qutech.nl) is een missie-gedreven onderzoeksinstituut van de Technische Universiteit Delft en de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO).

Voor deze functie ben je in dienst van de Directie Communicatie van de TU Delft en word je gedetacheerd bij QuTech. Daar kom je te werken in een ambitieus en gezellig team van drie tot vier collega’s. Je rapporteert aan de Manager Communicatie van QuTech.

Dit ga je doen

Ben jij een communicatietalent dat zich thuis voelt in een wetenschappelijke omgeving en heb je een ‘hands on and getting things done’-mentaliteit? Dan biedt deze functie jou de juiste uitdaging.

Als communicatieprofessional leg je de verbinding tussen wetenschappers, het bedrijfsleven, de overheid en iedereen die geïnteresseerd is in quantumtechnologie. Dit doet je door het produceren van content en het opzetten en uitvoeren van communicatietrajecten voor de QuTech-organisatie en haar divisies. De divisies zijn in 2020 gevormd, het is dan ook een pionierspositie waarin creativiteit en inbreng van ideeën wordt gewaardeerd.

Het werk bestaat met name uit het vertalen van complexe wetenschap naar impactvolle content. Denk daarbij aan wetenschapsverhalen (stories), infographics, persberichten en websiteteksten voor al onze doelgroepen. Dit doet je samen met de wetenschappelijke staf. Je duikt dan ook regelmatig in de organisatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook coördineer je beeld- en videomateriaal en ben je (mede) verantwoordelijk voor de interne nieuwsbrief, het jaarverslag en diverse sociale media. Tot slot bied je waar nodig communicatieondersteuning aan diverse projecten en initiatieven van QuTech, zoals de Quantum Internet Alliance.

Functie-eisen

Dit heb jij in huis

Om voor deze uitdagende functie in aanmerking beschik je over een gezonde dosis lef en ben je stressbestendig. Je hebt gevoel voor de omgeving waarin je werkt en de diverse belangen die daar spelen (je bent omgevingsbewust) en hebt eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Daarnaast beschik je over:

 • Een relevant wo-diploma (een technische achtergrond is een pré).
 • Nieuwsgierigheid en een passie voor fundamentele wetenschap.
 • Een neus voor nieuws en een vlotte pen.
 • Kennis van CMS (bij voorkeur WordPress), sociale media en analytics.
 • Ervaring met het opzetten van en werken met een contentstrategie is een pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Arbeidsvoorwaarden

 • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Functie-omvang: 30-32 uur per week.
 • Een salaris (2.790-4.402 euro bruto) volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Directie Communication

De TU Delft heeft de ambitie om haar bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Door grenzen te verleggen in technologisch onderzoek, ingenieurs op te leiden die midden in de maatschappij staan en samen met bedrijven kennis te vertalen naar innovatie. De Directie Communication helpt deze ambitie vorm te geven. Want die 23.000 studenten en 6.000 medewerkers houden we graag geïnformeerd en betrokken, net als bedrijven, beleidsmakers, alumni, en natuurlijk scholieren die aan de TU willen studeren. Communication leidt dat alles in goede banen, ook binnen de organisatie zelf. Dat doen we met 150 communicatiemedewerkers – verdeeld over faculteiten, ondersteunende diensten en een centrale afdeling – die met elkaar gebruik maken van een breed spectrum aan communicatiemiddelen en competenties.

Additionele informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Leonie Hussaarts, Manager Communication, e-mail: l.hussaarts@tudelft.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij het secretariaat van de Universiteitsdienst, e-mail: po.ud@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze vacature? Upload dan uiterlijk op 18 januari 2021 jouw motivatie en CV via de knop ‘Solliciteer nu’.

 • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Solliciteer nu

More vacancies