Home Careers Job opportunities Lab Technicus/ Lab Ingenieur
CareerTUD02279

Lab Technicus/ Lab Ingenieur

“Kom bij QuTech en bouw mee aan de quantum toekomst”

QuTech

QuTech is een missie-gedreven onderzoeksinstituut van de Technische Universiteit Delft en TNO. Samen werken we aan een radicaal nieuwe technologie met wereld-veranderend potentieel. Onze missie: het ontwikkelen van schaalbare prototypes van een quantumcomputer en een inherent veilig quantuminternet, op basis van de fundamentele wetten van de quantummechanica.

Om deze ambitieuze doelen te bereiken, brengen wij wetenschappers, ingenieurs en de industrie bijeen in een inspirerende omgeving. Samen bouwen wij aan de quantum toekomst, omdat wij geloven dat quantumtechnologie een ‘gamechanger’ kan zijn in vele sectoren, waaronder gezondheid, landbouw, klimaat en veiligheid.

De onderzoeks- en engineeringactiviteiten van QuTech worden uitgevoerd in drie divisies: Quantum Computing, Quantum Internet en Qubit Research.

Onze divisies en ondersteunende teams omvatten 220 FTE en meer dan 300 nieuwsgierige mensen en we verwelkomen graag een nieuwe technische collega die ons enthousiasme deelt!

Wil je een voorproefje van wat QuTech doet? Neem alvast een kijkje bij QuTech of bekijk onze laatste successen.

De baan, wat ga je doen

Bij QuTech zijn we op zoek naar een ervaren Lab Ingenieur om ons team te versterken. In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en ontwikkelen van zeer geavanceerde experimentele opstellingen voor onze quantum onderzoekslaboratoria. Als je op zoek bent naar iets nieuws, uitdagends en opwindends: deze baan heeft dat allemaal!

Steeds nieuw onderzoek vraagt om steeds andere apparatuur of configuraties, wat het werk erg gevarieerd maakt. Jij zorgt voor de opbouw, het beheer en het onderhoud van de geavanceerde apparatuur in jouw lab. Ook neem je initiatief als apparatuur moet worden aangeschaft, onderhouden of gemodificeerd. Je draagt ook ideeën aan voor de toepassing van de nieuwste technologie. Natuurlijk zorg je ervoor dat de apparatuur optimaal functioneert. Daarvoor analyseer je ook eventuele storingen of afwijkingen. Die los je vervolgens zelf op, of laat je oplossen door een onderhoudsspecialist.

QuTech biedt je een unieke werkomgeving met getalenteerde en gepassioneerde collega’s, onze baanbrekende technologie en wetenschappelijk onderzoek halen regelmatig het wereldnieuws!

De dagelijkse verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen/ontwikkelen van (delen van) apparatuur /installaties /instrumenten op basis van geschetste ontwerp-ideeën/programma van eisen.
 • Het omzetten van de wensen van onderzoekers in technische specificaties en tekeningen voor lab apparatuur en lab infrastructuur.
 • Ondersteunen van diverse onderzoeksgroepen binnen QuTech en samenwerken met andere technici waaronder fijn mechanici, elektronische en cryo ingenieurs.
 • Uitvoeren van (preventief) onderhoud aan onderzoeksapparatuur.
 • Het assembleren, monteren en modificeren van instrumenten en apparatuur in testfaciliteiten, denk hierbij aan pompen en compressoren, maar ook aan optische tafels en de clean room infrastructuur.
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, aanvragen van offertes en sturen op planning.
 • Begeleiden en aansturen van externe partijen in het laboratorium.

Functie vereisten:

 • Minimaal HBO niveau in werktuigbouwkunde, mechatronica of een aanverwant vakgebied is een must.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring en goede assemblagevaardigheden, waaronder precisiewerk.
 • Ervaring in koeltechniek, vacuümtechniek, elektrotechniek en besturingstechniek.
 • Beheersing van het Nederlands of het Engels op professioneel niveau (spreken), waarbij de andere taal op conversatieniveau wordt beheerst.
 • Leergierig, verantwoordelijk en detailgericht.
 • In staat te werken in een complexe omgeving met veel verschillende stakeholders.
 • Ervaring met Autodesk Autocad/Inventor is een pre.
 • Ervaring met werken in een laboratoriumomgeving is een pre.
 • Openstaan voor werken in een clean room omgeving.
 • EU-werkvergunning (of Nederlandse nationaliteit) is vereist.

Wat mag je van ons verwachten

Je aanstelling is bij de TU Delft. Het gaat om een 0.8 – 1.0 FTE functie met een minimum van 32 en een maximum van 40 uur per week. Aanstelling is voor een jaar, met uitzicht op een vast contract. Het UFO profiel is dat van Technicus O&O gebonden – profiel 0 3, met een salaris in VSNU-CAO schaal 9 (min. 3.098 tot max. 4.257 bruto per maand op FT basis). Inschaling is afhankelijk van achtergrond en ervaring.

Daarnaast biedt de TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en bij een sportabonnement, een dertiende maand, pensioenvergoeding en een individueel arbeidsvoorwaardenpakket. Op de campus is verder een Internationaal Kind Centrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Meer informatie

QuTech is een inclusieve organisatie, wij geloven dat diversiteit de kwaliteit van ons werk bevordert. In onze technische rollen hebben wij voornamelijk mannen in dienst en daarom nodigen wij met nadruk ook vrouwelijke kandidaten uit te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem je contact op met Roy Schoonenboom, Team Lead van het Tech Team via R.A.Schoonenboom@tudelft.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure, neem je contact op met Audrey Monje, Senior Recruiter, via A.Monje@tudelft.nl.

Als deze vacature je aanspreekt, reageer dan vooral via de sollicitatie button op deze pagina. Elke sollicitatie wordt snel in behandeling genomen en geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Apply now

More vacancies

 • Salary

  See vacancy text

 • Hours

  32h to 38h