Blog

Medewerker projectenbureau QuTech

QuTech

QuTech is een wereldwijd toonaangevend onderzoeksinstituut op het terrein van quantum technologie. QuTech is opgericht in 2013 als een publiek-private samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). De missie van QuTech is het ontwikkelen van een quantum computer en quantum internet, door baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te combineren met professionele technologieontwikkeling. In 2014 heeft de regering QuTech de status van Nationaal Icoon gegeven. In 2015 zijn nationale investeringen in QuTech voor 10 jaar vastgelegd in een Partnerconvenant.

Binnen QuTech werken onderzoekers van TNO en van de faculteiten EWI (Electrotechniek, Wiskunde en Informatica) en TNW (Technische Natuurwetenschappen) in een internationale, inspirerende en vernieuwende werkomgeving met veel ruimte voor ambitie, ondernemerschap en innovatie. QuTech is georganiseerd in zogeheten Roadmaps: Fault-Tolerant Quantum Computing, Topological Quantum Computing, Quantum Internet and Computing, Shared Development en de QuTech Academy. Binnen deze missie-gedreven roadmaps wordt nauw samengewerkt met internationale partners, zowel in academia als in het bedrijfsleven. Zo zijn er langjarige onderzoeksprogramma’s met Intel en met Microsoft. De verwachting is dat de organisatie de komende 5 jaar verder gaat groeien van 220 naar +/-340 fte, onder andere door werving van nieuwe wetenschappelijke staf.

Functie omschrijving

Werken als medewerker binnen het projectenbureau van QuTech betekent werken in een dynamische omgeving met medewerkers met verschillende nationaliteiten en veel variatie in je werkzaamheden. Binnen QuTech worden onderzoeksprojecten uitgevoerd waarvoor de financiële middelen afkomstig zijn vanuit de Nederlandse, Europese en Amerikaanse subsidieverstrekkers en vanuit het bedrijfsleven. Als projectenbureaumedewerker ben je de linking pin als het om deze projecten gaat. Je vormt de verbinding tussen wetenschappers/projectleiders enerzijds en program managers, projectadministratie, controller, contractmanagers en subsidieverstrekkers of bedrijfsleven anderzijds. Je bent in staat je de regels van steeds veranderende subsidievormen snel eigen te maken en op basis daarvan adviseer en begeleid je projectleiders bij de aanvraag van projecten. Je zorgt voor de projectbegroting en bent ervoor verantwoordelijk dat er een compleet dossier beschikbaar is tijdens het gehele subsidieproces, van aanvraag tot uitvoering en uiteindelijke afsluiting van een project. Daarnaast assisteer je de wetenschappers/projectleiders bij het houden van het (financiële) overzicht over omvangrijke projecten en over de totale projectportefeuille en adviseer je over de inzet van middelen. Waar mogelijk assisteer en coördineer je bij de rapportage voor de projecten. Je werkt nauw samen met de collega projectenbureau medewerker en vervangt elkaar bij afwezigheid.

Functie eisen

Je hebt (minimaal) een HBO werk- en denkniveau, sterke affiniteit met financiën en hebt bij voorkeur ervaring in het werken met onderzoekssubsidies. Je bent je nauwgezet, servicegericht en communicatief vaardig. Je hebt oog voor detail, maar beschikt ook over een helicopterview. Je bent stressbestendig en kan snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Een goede mondeling en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 24 tot 32 uur per week (0,6 – 0,8 fte). Het gaat om een contract voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring is het mogelijk dat je ingeschaald wordt in aanloopschaal 9; het salaris is gebaseerd op schaal 10 met een maximum van 4274 bruto p/m bij een volledige werkweek.

TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Je kunt jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samenstellen en ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marion Ooms, Manager Operations QuTech, e-mail: m.ooms@tudelft.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Jolijn Leeuwenburgh, secretaresse, e-mail: j.l.leeuwenburgh@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met cv kun je richten aan mevrouw M. Ooms en voor 30 maart 2020 mailen naar QuTech@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer QuT20-017. Voor deze functie wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.