Blog

Senior HR Adviseur QuTech

QuTech

Binnen QuTech werken onderzoekers van TNO en van de TU Delft faculteiten EWI (Electrotechniek, Wiskunde en Informatica) en TNW (Technische Natuur Wetenschappen) in een internationale, inspirerende en vernieuwende werkomgeving met veel ruimte voor ambitie, ondernemerschap en innovatie. QuTech is georganiseerd in zogeheten Roadmaps: Fault-Tolerant Quantum Computing, Topological Quantum Computing, Quantum Internet and Computing, Shared Development en de QuTech Academy. Binnen deze missie-gedreven Roadmaps wordt nauw samengewerkt met internationale partners, zowel in academia als in het bedrijfsleven. Zo zijn er langjarige onderzoeksprogramma’s met Intel en met Microsoft. De verwachting is dat de organisatie de komende 5 jaar verder gaat groeien van ruim 200 naar +/-340 fte. QuTech staat onder leiding van een driekoppige directie, te weten een directeur Research, een directeur Business Development en een directeur Operations.

Human Resources TU Delft

Om haar doelstellingen te realiseren zet de TU Delft in op het aantrekken en ontwikkelen van wetenschappelijk talent uit de wereldtop. De directie Human Resources (HR) speelt hierin een onderscheidende rol door te streven naar zoveel mogelijk ondersteuning op maat. Kernwoorden hierbij zijn: professionaliteit, betrokkenheid en inspiratie. Het personeelsbeleid is gericht op recruitment, leiderschapsontwikkeling, talent management en organisatieontwikkeling, met HR-instrumenten die bijdragen aan de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie. De HR-organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen zoals HR Development & Mobility, HR Health Safety & Environment, HR Services en HR Advies, verdeeld over acht faculteiten, QuTech en de Universiteitsdienst.

HR Advies concentreert zich op de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van HR-beleid, en op een brede, professionele HR-advisering van leidinggevenden en medewerkers binnen de faculteiten, QuTech en de Universiteitsdienst. De vraag naar ondersteuning bij de werving & selectie van zowel wetenschappelijk staf als support is de laatste maanden enorm toegenomen en zal de komende jaren nog een belangrijk aandachtspunt zijn binnen HR. Daarnaast is HR Advies betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van TU-brede programma’s en projecten.

Job description

Ben jij een HR adviseur die zich thuis voelt in een uitdagende wetenschappelijke omgeving en heb je een ‘hands on and getting things done’-mentaliteit?, dan is deze functie mogelijk iets voor jou. Het is van groot belang dat je weet wat er speelt in de organisatie. Als HR adviseur adviseer je in de werving en selectie, geef je gevraagd en ongevraagd advies aan leidinggevenden over rechtspositionele kwesties, ziekteverzuim, samenwerkings- en functioneringsproblematiek, scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, en coördineer en faciliteer je de jaarlijkse R&O-cyclus.

Een ander belangrijk deel van je werk bestaat uit het bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van personeelsbeleid van QuTech. Hierbij monitor, analyseer en bereid je discussies/besluitvorming voor en draag je bij aan het collegiaal en effectief samenwerken in de HR-keten van de TU Delft (en op sommige onderwerpen TNO). Daarnaast ben je projectleider bij specifieke HR-projecten, zoals het inrichten van QuTech medezeggenschap of het aantrekken van vrouwelijk talent.

Je wordt aangesteld bij de dienst Human Resources van de TU Delft, en valt hiërarchisch onder HR Advies, maar je wordt functioneel aangestuurd door de directeur Operations van QuTech. Je werkt nauw samen met collega’s op verschillende bedrijfsvoeringsterreinen, zoals communicatie, veiligheid, huisvesting en financiën. We zoeken daarom een netwerker die de juiste expertise binnen de TU Delft, TNO en ook daarbuiten weet aan te spreken.

Requirements

Je bent vanwege je brede kennis en ervaring een volwaardig gesprekspartner voor management en medewerkers. Je hebt visie en verrast je omgeving met goede ideeën. Je wordt door het management en de medewerkers opgezocht bij HR gerelateerde (complexe) vraagstukken, omdat ze weten dat je met goede adviezen komt. Je levert kwalitatief hoogwaardige oplossingen.

Als je je in bovenstaand profiel en onderstaande functie-eisen herkent, dan willen we je graag ontmoeten:

  • proactief en ondernemend
  • teamspeler met een hands on mentaliteit
  • relevante HBO of WO opleiding
  • ruime ervaring in het HR vak, ervaring in een universitaire omgeving is een pré
  • relativeringsvermogen
  • inventief en resultaatgericht
  • verbindend
  • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel de Engelse alsook de Nederlandse taal (werktaal van QuTech is Engels).

Conditions of employment

De functie heeft een omvang van 32 uur per week (0,8 fte). Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3637,- en een maximum van € 4978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring en bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3% van je bruto jaarsalaris. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom heb je veel vakantiedagen, kun je afspraken maken over flexibele werktijden en thuiswerken en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan opleidingsmogelijkheden, deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft en sporten met korting.

Information and application

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Charlotte van Hees, Director of Operations QuTech via 06 481 340 34 of c.i.vanhees@tudelft.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Bart Jan Schrijver, HR adviseur via 06 415 516 13 of b.j.schrijver@tudelft.nl.

Mail je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 6 oktober 2019 naar secr-qutech@tudelft.nl. Vermeld hierbij het vacaturenummer AT/UD/HR/2019-14.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. This position is open only to people with an EU working permit.

Enquiries from agencies are not appreciated.